Technologie potravin

 

V poslední době se čím dál více lidí zajímá o to, co jí, jaké potraviny do svého těla pouští, čím mu škodí a mu naopak dělá dobře. Pak také existují druzí, kteří tvrdí, že „naše babičky taky jedly všechno a nic jim není“. Těžko říct, který názor je správný. Nicméně se přikláníme spíše k tomu, že jak se vyvíjí technologie potravin, tak více vidíme i do hloubky věcí, takže máme možnost zjistit, jak se dané potraviny vyrábí a co obsahují. Nejen, že chemie a technologie potravin zajímá hodně lidí, ale zároveň je možné tento obor vystudovat! To nabízí například univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Absolventi pak budou moci pracovat nejen v samotné výrobě, ale zároveň mají možnost ucházet se o manažerské pozice zabývající se skladováním, distribucí a také zkoumáním kvality potravin. Možná, že hlavně díky tomu se zlepší průměr technologie potravin a naše společnost začne konzumovat, ale hlavně produkovat, potraviny na vysoké úrovni, kdy se nemusíme bát o své zdraví.

(Visited 70 times, 1 visits today)